74 Doktorantūra Programos į Čekija for 2024

Doktorantūra Programos į Čekija for 2024Filter
    • Olomouc, Čekija

    Dieninės

    Stovykloje

    Anglų kalba

    Kinantropologijos doktorantūros programa orientuota į mokslinius tyrimus ir savarankišką kūrybinį darbą tyrimų srityje. Standartinė abiejų formų studijų trukmė yra 4 metai

    • Ostrava, Čekija

    Dieninės, Ištęstinės

    4 metai

    Stovykloje

    Anglų kalba

    • Prague, Čekija

    Dieninės

    4 metai

    Sumaišytas, Stovykloje

    Anglų kalba

    Neuromokslas užima ypatingą vietą mokslo sričių sistemoje dėl didelio funkcinio nervinio audinio specifiškumo, kuris žymiai skiriasi nuo kitų audinių beveik visais stebimais parametrais visais lygiais. Prie to prisideda didžiulis funkcinių neuronų populiacijos nevienalytiškumas ir tai, kad viena iš pagrindinių išorinio pasaulio funkcinių apraiškų yra psichinės veiklos atspindys. Neuromokslas sujungia įvairias subdisciplinas, tokias kaip neuroanatomija, neurofiziologija, neurochemija, neurologija, neurochirurgija ir psichiatrija.

    • Brno, Čekija

    Dieninės, Ištęstinės

    4 metai

    Stovykloje

    Anglų kalba

    Doktorantūros studijų programa Veterinarijos visuomenės sveikata, Teismo veterinarinė medicina ir toksikologija yra akademiškai orientuota studijų programa, atitinkanti dabartinę mokslo būklę ir lygį bei praktikos poreikius Europoje. Veterinarijos visuomenės sveikatos, teismo veterinarinės medicinos ir toksikologijos doktorantūros studijas baigę asmenys įgijo išsamių teorinių žinių ir praktinių įgūdžių, įgytų savarankiškos kūrybinės veiklos metu ir įgijus naujų mokslo žinių studijų srityje. Absolventai gali aktyviai dalytis savo žiniomis studijų srityje tarptautiniu lygiu ir viešai. Remiantis šia kvalifikacija, absolventai daugiausia dirba mokslinių tyrimų įstaigose ir universitetuose.

    • Hradec Kralove, Čekija

    Dieninės

    4 metai

    Sumaišytas, Stovykloje

    Anglų kalba

    Farmakologijos ir toksikologijos doktorantūros programa orientuota į vaistų sąveikos su organizmu tyrimą farmakokinetikos, farmakodinamikos ir vaistų toksiškumo požiūriu. Šios programos studentai praplečia pagrindines teorines farmakologijos ir toksikologijos žinias bei įgyja patirties eksperimentiniame darbe su pažangiausiomis molekulinės ir ląstelinės farmakologijos bei genetikos metodikomis – in vitro, in situ, ex vivo ir in vivo. Priklausomai nuo studijų specializacijos, absolventai yra įvairių farmakologijos aspektų ekspertai, įskaitant vaistų poveikio mechanizmus, vaistų sąveiką, metabolizmą ir išskyrimą. Farmakologijos ir toksikologijos studijų programa tinka ne tik besidomintiems eksperimentiniais tyrimais, bet ir tiems, kurie nori tęsti klinikinę praktiką. Standartinė studijų trukmė yra ketveri metai.

    • Prague, Čekija

    Dieninės

    4 metai

    Sumaišytas, Stovykloje

    Anglų kalba

    Programa Žmogaus fiziologija ir patofiziologija orientuota į tam tikrų organizmo sistemų (kraujo, kraujotakos, kvėpavimo, virškinimo, šlapimo, humoralinės, nervų sistemos) funkcijų tyrimą ir jų valdymą, nuo molekulinio lygmens iki tarpusavio santykių tyrimo. ryšiai tarp konkrečių sistemų normaliomis sąlygomis ir patologinėmis būsenomis. Ne mažiau svarbus yra veiksnių, galinčių paveikti vystymosi mechanizmus, plastiškumą ir prisitaikymą prie epigenetinių ir vidinių poveikių, tyrimas. Eksperimentinis ir analitinis mokymosi metodas leidžia panaudoti įgytas žinias žmogaus organizmo profilaktikai, diagnostikai, terapijai ir reabilitacijai. Žmogaus fiziologijos ir patofiziologijos studijų programos studijų tikslas – ugdyti studentus taip, kad jie gebėtų savarankiškai dirbti mokslinį darbą, reikalingą fiziologiniams ir patofiziologiniams mechanizmams, galintiems būti pagrindinių klinikinių reiškinių priežastimi suprasti. sąlygos. Programa vykdoma be jokios specializacijos.

    • Prague, Čekija

    Dieninės

    4 metai

    Sumaišytas, Stovykloje

    Anglų kalba

    Daktaro daktaras. Addiktologijos programa apima tarpdisciplinines priklausomybės žinias ir įgūdžius savarankiškai kurti ir atlikti įvairių veiksnių, susijusių su medžiagų vartojimo ir priklausomybę sukeliančio elgesio rizikos aplinka, tyrimus – nuo individo iki politikos lygmens. Siekiant prisidėti prie įrodymais pagrįstų sprendimų priėmimo, programos esmė yra klinikinis darbas ir visuomenės sveikatos tyrimai, kuriuose dalyvauja bendruomenė. Pagrindinis programos veiksnys yra metodologinės gairės ir parama tarpdisciplininiams priklausomybės tyrimams, daugiausia dėmesio skiriant įvairių disciplinų kiekybinių ir kokybinių tyrimų metodų derinimui į bendrą epistemologinę sistemą.

    • Pilsen, Čekija

    Dieninės

    4 metai

    Sumaišytas, Stovykloje

    Anglų kalba

    Odontologijos studijų programą sudaro šios temos: Burnos ir žandikaulių chirurgija, Protezavimas, Atstatomoji odontologija ir endodontija, Periodontologija ir burnos medicina, Vaikų odontologija ir Ortodontija. Stomatologijos magistrantūros studijų tikslas – išplėsti, pagilinti doktorantų žinias ne tik pagrindinėje stomatologijos kryptyje, bet ir gretutinėse srityse (ribinės) ir tuo pagrindu savarankiškas mokslinis darbas. Pagrindinė tyrimo dalis – konkrečios stomatologijos srities tyrimo uždavinio sprendimas, atitinkantis katedros tyrimo kryptį. Pateiktos temos sprendimo rezultatus doktorantas apdoroja savo disertacijoje. Kartu ji nuolat juos pristato tiek profesinio straipsnio forma atitinkamame periodiniame leidinyje, tiek žodinio bendravimo forma šalies ar užsienio profesiniuose susitikimuose. Studijų programa be specializacijos.

    • Olomouc, Čekija

    Dieninės

    4 metai

    Stovykloje

    Anglų kalba

    Daktaras studentai bus mokomi vakcinų projektavimo srityje, įskaitant laukinio tipo arba chimerinių vakcinacijos antigenų statybą baltymų, glikoproteinų ar DNR / RNR pagrindu; antigeno modifikacija tikslingai citotoksinių T ląstelių indukcijai, toleruojančių T ląstelių indukcija, alergenui ar autoantigenui būdingų imuninių atsakų modifikavimas ir geriamojo tolerancijos reiškinio indukcija; antigeno arba DNR / RNR modifikacija korpuskulinės vakcinos formulavimui, naudojant įvairius vartojimo būdus (sisteminius ir gleivinius) ir įvertinant sisteminius ar gleivinės imuninius atsakus humoralinėse ir ląstelinėse rankose, taip pat atitinkamus tarpląstelinius signalizacijos Pathways .

    • Olomouc, Čekija

    Dieninės

    4 metai

    Stovykloje

    Anglų kalba

    Socialiniai ir dvasiniai sveikatą lemiantys veiksniai yra ketverių metų doktorantūros studijų programa, kuri visų pirma orientuota į mokslinius tyrimus ir suburia ankstyvosios stadijos tyrėjus aptarti, diskutuoti ir bendradarbiauti aktualiais pasaulio sveikatos klausimais, daugiausia dėmesio skiriant jos socialiniams ir dvasiniams veiksniams per biologinę medžiagą. -psicho-socio-dvasinis sveikatos modelis. Tai suteikia puikų teorijos ir praktinių tyrimų derinį, leidžiantį kiekvienam studentui susikurti savo individualų studijų planą.

    • Prague, Čekija

    Dieninės

    4 metai

    Sumaišytas, Stovykloje

    Anglų kalba

    Studijų programa tiria organizmo gyvenamosios ir darbo aplinkos cheminių, fizinių ir biologinių veiksnių sąveikos mechanizmus. Jis integruoja metodinius metodus, ypač toksikologijos, molekulinės biologijos ir imunologijos srityse. Tai teorinis prevencinės medicinos sričių pagrindas, t. higiena ir epidemiologija.

    • Prague, Čekija

    Dieninės

    4 metai

    Sumaišytas, Stovykloje

    Anglų kalba

    Studijų programos objektas sudėtingų biomedicinos sričių koncepcijoje yra gyvo organizmo fizinių procesų klausimas, fizinių veiksnių įtaka gyviems organizmams ir šiuolaikinių fizinių metodų naudojimas biomedicinos srityse. Biofizika, kaip tarpdisciplininė sritis, siūlo doktorantūros (doktorantūros) studijas įvairių specialybių (medicinos, gamtos mokslų, matematikos, fizikos ir kt.) Universitetų absolventams.

    • Brno, Čekija

    Dieninės, Ištęstinės

    4 metai

    Stovykloje

    Anglų kalba

    Veterinarinės ekologijos ir laukinės gyvūnijos ligų doktorantūros studijų programa yra akademiškai orientuota studijų programa, atitinkanti dabartinę mokslo būklę ir lygį bei praktikos poreikius Europoje. Veterinarinės ekologijos ir laukinės gamtos ligų doktorantūros studijas baigę asmenys įgijo išsamių teorinių žinių ir praktinių įgūdžių, įgytų per savarankišką kūrybinę veiklą ir naujų mokslo žinių įgijimą studijų srityje. Absolventai gali aktyviai dalytis savo žiniomis studijų srityje tarptautiniu lygiu ir viešai. Remiantis šia kvalifikacija, absolventai daugiausia dirba mokslinių tyrimų įstaigose ir universitetuose.

    • Brno, Čekija

    Stovykloje

    Pateikiamos doktorantūros studijų programos tikslas - paruošti medicinos, farmacijos ir mokslo fakultetų absolventus darbui karinės radiobiologijos srityje. Suteikti studentams pažangias laboratorines technologijas hematologijos, tėkmės citometrijos, histologijos ir molekulinės biologijos srityse, kurios yra būtinos organizmo pokyčių analizei po sąveikos su jonizuojančiąja spinduliuote in vitro ar in vivo tyrimuose.

    • Prague 6, Čekija

    Dieninės, Ištęstinės

    4 metai

    Stovykloje

    Anglų kalba

    Biomedicinos inžinerijos mokslų daktaras programa orientuota į mokslinius tyrimus ir savarankiškus tyrimus daugiadalykėje biomedicinos inžinerijos aplinkoje. Ši sritis atsirado dėl poreikio išskirti gyvojo organizmo sąveiką iš tradicinių inžinerijos disciplinų, apibrėžtą keliais būdais.